13 maart 2021

Rockschool goes digital: Lessen Logic Pro, Ableton en Garageband

Altijd al je eigen muziek willen opnemen maar heb je geen enkel idee hoe eraan te beginnen? 

Dan hebben wij de oplossing, in onze muziekschool (of online) kan je vanaf vandaag workshops DAW (Digital audio workstation), hybrid drumming en Ableton Push volgen. Via een proefles of een tienlessenkaart leren we je werken met het platform dat jij verkiest. Heb je slechts enkele vragen? Neem een proefles en wij beantwoorden ze allemaal! 

Digital audio workstation gebruiken


Logic Pro

Logic Pro, dé DAW van Apple is wellicht het meest complete en meest gebruikte platform om je eigen muziek mee op te nemen, te mixen en te producen. Logic komt met een heel arsenaal aan instrumenten en effecten. De keerzijde van de medaille is dat je er dus ook wel wat voor zult moeten betalen. 

Wij leren je stap voor stap werken met Logic Pro en leggen je alle features uit. Heb je slechts een paar vragen? Dan zit je met een proefles goed! 

Logic pro download


Garageband

Is Logic Pro nog een te grote stap voor jou? Dan is Garageband perfect om mee te starten. Gratis, makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Garageband wordt ook wel gezien als de gratis versie van Logic Pro. Toch zijn er heel wat verschillen tussen beide programma's. 

Download garageband


Onderstaand filmpje legt je duidelijk het verschil uit tussen Logic en Garageband:


Ableton Live

Heb je geen Apple computer of werk je liever met een ander programma? Misschien is Ableton Live dan wel iets voor jou! 

Ableton Live is een meer diverse DAW dan Logic Pro, je kan er niet alleen mee opnemen, producen en mixen maar maar je kan het ook gebruiken als instrument om live mee op te treden of zelfs gebruiken als DJ programma. 

Download Ableton Live voor WindowsDownload Ableton Live voor Mac 


Ableton Push

Ableton heeft met de Push-controller de ideale controller gemaakt voor Live. Je kunt met de Push vlot en eenvoudig complete songs of beats maken, zonder de computermuis aan te hoeven raken. Hiermee heb je de snelle hands-on bediening van vroeger, maar met de computerintegratie en de mogelijkheden van nu. Deze hardware is ook ideaal om Live mee optreden voor zowel DJ's als elektronische drums. 

Voor deze cursus hoef je geen eigen push te hebben. Het is dus de ideale cursus om deze tool mee te leren kennen! Leer er alles over bij Joris Hansen.

Schrijf je in!

Ableton PushHybrid drumming

Ben je een drummer en wil je je drumsound verbreden door het gebruik van samples, backing tracks of elektronica? Ontdek samen met mij, Nick, de wereld van hybrid drumming en leer werken met een sample pad en triggers in combinatie met Ableton.

Schrijf je in!

Hybrid drumming
Rockschool goes digital: Lessen Logic Pro, Ableton en Garageband

Ben jij een mini of MAXI rocker?

Kriebelt het om samen muziek te maken met vrienden? Of heb je altijd al eens op een podium willen staan?

Lees meer

We want you!

Onze muziekschool groeit al enkele jaren waardoor het tijd is voor versterking. De Rockschool zoekt daarom een flexibele, sociale & muzikale administratie- & communicatiemedewerker met een creatieve pen, een vrij avondschema en een hands-on mentaliteit.

Lees meer

Hoe werkt de tienbeurtenkaart?

Overweeg je een flexibel lesrooster, waarbij je de mogelijkheid hebt om sporadisch lessen te volgen of een verscheidenheid aan cursussen uit te proberen? Dan is de tienbeurtenkaart iets voor jou!

Lees meer

Rockschoolrock 2024

Met een uitverkochte zaal overtrof Rockschoolrock 2023 alle verwachtingen, dit jaar serveren we dus een dubbele dosis rock-'n-roll.

Lees meer

Op zoek naar een cadeau?

Op zoek naar het perfecte kerstcadeautje? Geef een muziekles cadeau! Voor maar 22 euro kan je al een waardebon voor een proefles kopen. Prettige feesten!

Lees meer

Nieuw: Oefenruimte huren

Heb je geen piano thuis, wil je op een akoestisch drumstel oefenen of wil je jouw kot genoten niet storen tijdens de examenperiode? Huur onze leslokalen gedurende je lessenreeks!

Lees meer

Nieuw: Ons muzikaal netwerk!

Naast muzieklessen werken we sinds kort ook samen met externe coaches. Zij zullen je de kneepjes van hun vak aanleren, je ondersteunen waar nodig of meehelpen met het schrijven en producen van muziek.

Lees meer

RockschoolRock 2023

Na de geslaagde editie van vorig jaar, is dit legendarische eindconcert van De Rockschool terug van weg geweest.

Lees meer

Rockkoor

Heb je interesse om mee te doen met een Rockkoor? Schrijf je hier in en ontvang alle updates!

1 oktober 2022

Lees meer

Haal het maximum uit je muziekles!

Een halfuurtje is goed maar kan soms kort lijken. Waarom is dit? Omdat het leuk is! Lees hier hoe je echt het maximum uit je 30 minuten kan halen.

16 september 2021

Lees meer

Online muzieklessen op maat!

Wegens succes worden de online muzieklessen vast opgenomen in ons lessenassortiment!

26 februari 2021

Lees meer

Of je nu beginner, reeds gevorderd, jong of oud bent, iedereen is welkom.

Lager onderwijs, volwassen of gepensioneerd? Beginner of reeds gevorderd? Iedereen is welkom in onze muziekschool

6 februari 2021

Lees meer

Lessenrooster raadplegen

Via Classy.School kan je makkelijk je lessenrooster checken, contact opnemen met ons en je leerkracht en kan je snel notities toevoegen aan je les. Lees er hier alles over!

19 december 2020

Lees meer

Rocknieuws || Muzieklessen in tijden van Lockdown 2.0

Alles wat je moet weten als leerling van De Rockschool tijdens de nieuwe lockdown

6 november 2020

Lees meer

Aankopen instrument en toebehoren

Vooruitgang maak je natuurlijk het best als je thuis veel oefent. Je eigen instrument hebben is dus een must!

26 december 2020

Lees meer

Nieuwsbrief

We geven maandelijks een update over alles wat er reilt en zeilt in De Rockschool. Interesse? Schrijf je nu in via de knop 'nieuwsbrief' in de menubalk!

Lees meer

Nieuw: Songwriting

Wat zit er in een lied(je)? Hoe begin ik zélf aan een lied(je)? Hoe verzoen ik tekst en muziek? Het zijn maar enkele vragen waar songschrijvers van over heel de wereld al decennia mee worstelen.

1 september 2019

Lees meer

Rockertjesweek op volle toeren

Check "Our Coolest Kids On The Block'! Volg hun fratsen op onze facebookpagina of via ons Instagram account.

6 augustus 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x