Veel gestelde vragen

Zit je met een vraag? Wie weet vind je hier wel een antwoord! Lees hier de veel gestelde vragen

Over onze school

Wanneer is het les?

De Rockschool volgt het schema van de middelbare scholen.

De lessen starten steeds op 1 september en lopen normaal door tot einde juni. Afhankelijk van de vakanties en afwezigheden kan dit met enkele weken verschillen. 

Dit schooljaar heeft de volgende vakanties en feestdagen: 

 • 30 Okt - 5 Nov: Herfstvakantie
 • 11 Nov: Wapenstilstand
 • 24 Dec: Kerstavond
 • 25 Dec - 7 Jan: Kerstvakantie
 • 12 Feb - 18 Feb: Krokusvakantie
 • 1 Apr - 14 Apr: Paasvakantie
 • 1 Mei: Feest van de Arbeid
 • 9 Mei O.L.H.: Hemelvaart
 • 20 Mei: Pinkstermaandag


Wat als ik afwezig ben?

Uiteraard kan het eens gebeuren dat je niet aanwezig kan zijn in de les. We hebben hiervoor alle begrip, maar vragen om ons minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. 

Geldig afwezig:

Je kan per lessenreeks maximaal twee keren geldig afwezig zijn. Deze lessen ben je niet kwijt, maar worden gewoon aan het einde van de lessenreeks toegevoegd. Dit geldt voor zowel de schooljaarformule als de tienlessenkaart. Geef je bewijs af aan het onthaal, zodat je afwezigheid niet wordt aangerekend. 

Welke afwezigheden zijn geldig: 

- ziekte met een doktersbewijs (een kopie van het doktersbewijs voor werk of school is voldoende) 

- uitzonderlijk verlet door het werk, zoals een zakenreis (met bewijs)

- schoolreizen of uitzonderlijk verlet door de school, zoals een examen op het moment van de les (met bewijs)

- sterfgeval of huwelijk in de nabije familie (met bewijs) 

Ongeldig afwezig:

Je mag altijd ongeldig afwezig zijn, maar we vragen wel om ons in de mate van het mogelijke te verwittigen. In het geval van een ongeldige afwezigheid, krijg je de les noch het geld terug. Alle afwezigheden die niet thuishoren in bovenstaande categorie (geldig afwezig), zijn ongeldig. Dit omvat onder meer: studeren voor examens, persoonlijke vakanties, een andere hobby, … 


Wat als mijn leerkracht afwezig is?

 

Soms kan het gebeuren dat een leeraar afwezig is door ziekte of doordat hij/zij een optreden heeft. Wanneer een leerkracht afwezig is, zoeken wij in eerste instantie naar een vervangleerkracht. Het kan dus gebeuren dat je in de Rockschool aankomt en les krijgt van een vervanger. Als we geen vervanger vinden, wordt er een bericht gestuurd naar het eerste gsm-nummer dat je hebt opgegeven om te zeggen dat de les niet door kan gaan. De lessen die niet door zijn kunnen gaan door afwezigheid van een leerkracht, worden steeds ingehaald. 

Waar kan ik parkeren?

Parkeren in Leuven is niet altijd evident. Hier lees hier waar je jouw best zet.

Kan ik muziekles volgen zonder notenleer?

 

De Rockschool is een muziekschool waarbij je kan starten zonder notenleer te hebben gedaan. Wij hebben al verschillende leerlingen zien passeren die geen noten konden lezen en uitgegroeid zijn tot goede muzikanten. Wij vinden het als school belangrijk dat er geen verplichtingen rondom notenleer zijn, maar dat kinderen en volwassenen plezier kunnen halen uit de lessen en het oefenen. 

Welk niveau moet ik hebben om muziekles te volgen?

 

Op onze school kunnen alle niveaus van muzikanten terecht. Zowel beginners, gevorderden als professionals kunnen bij ons een instrument komen bespelen. Wij verwachten geen bepaald niveau, zolang je maar met goesting en interesse naar onze lessen komt! 

Hoe vind ik mijn lokaal?

Er zit altijd iemand aan het onthaal, wij wijzen je graag de weg. Wil je goed voorbereid zijn of zit er niemand aan het onthaal, dan kan je via onderstaand kaartje de weg vinden. Wat kan ik doen als mijn lessenreeks is afgelopen?


Wanneer je tienlessenreeks of je proefles zijn afgelopen, kan je je lessen verlengen. Bij een tienlessenreeks blijft jouw gekozen moment vrij tot aan de voorlaatste les. Als je ons dan informeert over dat je graag verder zou willen doen, blijf je het recht op jouw afgesproken uur en dag behouden. Wanneer we na de negende les nog niets van je hebben gehoord, komt jouw uur op onze lijst van vrije uren en kan dit ingenomen worden door een andere geïnteresseerde. Na een tienlessenreeks kan je tot 31 oktober verlengen naar een schooljaarformule. Bij een proefles word je uur gereserveerd tot vlak na de proefles. Hierna kan je verlengen met een tienlessenreeks of een schooljaarformule. 

Tot wanneer zijn er lessen in het schooljaar?

 

Het schooljaar van de Rockschool eindigt op 31 mei. Gedurende de maand juni blijven we nog open voor inhaallessen. 

Hoe werkt de tienbeurtenkaart?

Heb je een moeilijke agenda, wil je liever sporadisch les volgen of wil je van al onze cursussen eens kunnen proeven? Ga dan voor een tienbeurtenkaart!

Met een tienbeurtenkaart kun je zelf je lessen individueel inplannen bij een coach naar keuze. Deze module is gemaakt voor leerlingen die niet elke week om hetzelfde uur naar de les kunnen komen of verschillende coaches/instrumenten willen volgen. Je kan zelf je lessen inplannen wanneer beschikbaar bent en je bent niet verplicht om ze wekelijks te volgen. Een tienbeurtenkaart kost 290 euro voor 10 lessen van elk 30 min.

Let wel goed op, een tienbeurtenkaart is je eigen verantwoordelijkheid. Dat wil zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het boeken van deze lessen, je vindt een beschikbaar lesuur en geeft dit door aan De Rockschool. Je kan de beschikbare momenten vinden op onze website onder Inschrijven of in de agenda van je coach bij Het Team. Op het scherm waar je de formule kan kiezen, kies je best voor proefles. Zo krijg je de meeste opties te zien. Vervolgens geef je het lesmoment door dat voor jou past via email, telefonisch of in persoon.

Het kan zijn dat er meer tijdsloten beschikbaar zijn dan de website toont. Dat komt omwille van de afwezigheden van je medeleerlingen. Vind je geen gepast lesmoment, informeer je dan per mail, telefonisch of in persoon over de afwezigheden.

Er is geen zekerheid dat er elke week een lesmoment vrij is bij de gekozen leerkracht en dat je al je beschikbare lessen zal kunnen gebruiken. Je kan je ongebruikte lessen één schooljaar overdragen. Elke tienbeurtenkaart is dus geldig tot het einde van het schooljaar dat volgt op je inschrijving. 

Hoe gebeurt de inschrijving voor een volgend schooljaar?

 

Wij sturen een e-mail met instructies voor het opnieuw inschrijven voor het volgend schooljaar. De inschrijvingen gebeuren steeds op dezelfde manier. Gedurende de maand juni kan je jouw oud lesuur per mail opnieuw reserveren. Vanaf juli kunnen al onze leerlingen van het afgelopen schooljaar en hun familieleden nieuwe lessen boeken. In augustus worden onze agenda's opengesteld voor iedereen. 

Wat als mijn tienlessenreeks nog niet is afgelopen aan het einde van het schooljaar?

 

Als je aan het einde van het schooljaar nog lessen over hebt, kunnen deze worden overgedragen naar het volgende schooljaar. Belangrijk hierbij om te vermelden is dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Je dient je opnieuw in te schrijven als je je overgebleven lessen nog wilt volgen. Bij deze nieuwe inschrijving herinner je ons er best aan dat je nog recht had op enkele lessen die het schooljaar ervoor niet zijn afgerond. Wanneer je nog lessen over hebt en het volgende schooljaar liever wilt overschakelen naar een schooljaarformule, is dit ook mogelijk. De lessen die je nog over had van het vorige schooljaar, worden dan afgetrokken van het factuur van de schooljaarformule. 

Wat als ik niet meer naar de les wil of kan komen?

 

Wanneer je niet meer naar de les wil of kan komen, kunnen wij in eerste instantie bespreken of een andere coach, een ander uur of een ander instrument jou beter bevallen. Deze aanpassing doen wij maximaal één keer per schooljaar. Als je toch liever je lessen stopzet, ben je in normale omstandigheden je lessen en je lesgeld kwijt. Wij voorzien een aantal uitzonderingen. Zo kan je bijvoorbeeld je lessen eventueel overdragen aan een vriend of familielid. Hiervan moet je ons op voorhand op de hoogte brengen, zodat wij aanpassingen in het systeem kunnen doen. De lessen kunnen ook gepauzeerd worden, hiermee geef je jouw lesuur op, maar heb je recht om op een later moment je lessen te hervatten. Indien je lessen overgedragen worden naar een nieuw schooljaar, wordt je lesgeld berekend op basis van de nieuwe tarieven. De lessen pauzeren kan bji langdurige ziekte, kwetsuren die het spelen belemmeren of een sterfgeval in de naaste familie. Een terugbetaling doen we enkel in uitzonderlijke gevallen en in onderling overleg.

Waar vind ik het reglement terug?

Hoe kom ik best naar de school?

Onze muziekschool is makkelijk te bereiken met de trein, bus, fiets en zelfs met de auto. 

Fiets

De beste manier om ons te bereiken is met de fiets. Parkeer je fiets veilig en vlakbij aan de fietsenrekken die je vindt tussen Muziekhandel Leo Caerts en het STUK.

Trein & Bus

Kom je met de Trein dan reis je best tot aan het station van Leuven. Hier kan je meteen de bus opspringen. Buslijn 2 rijdt via onze muziekschool en vertrekt elk kwartier aan het station. De dichtstbijzijnde haltes zijn 'Leuven Sint-Michielskerk' en 'Leuven H.Hartkliniek'. 

Auto

Met de auto rij je Leuven best binnen via de Naamsestraat. Parkeren kan in de ondergrondse parking 'Q-Park Leuven Heilig Hart' voor 2 euro per 50 minuten. Parkeren met parkeerschijf kan ook in de omliggende straten (parkstraat, van sestichstraat,...). Let wel goed op, indien er een bord staat met parkeerkaart moet je in het bezit zijn van een bewonerskaart en zal je beboet worden voor het leggen van een parkeerschijf.

Ik wil online les volgen, wat nu?

Verwittig ons via info@derockschool.be, wij verwittigen je docent.

Online lessen worden geregeld in overeenstemming met de docent. Jouw docent stuurt je alle informatie per mail. voor de aanvang van de les. Hoe kan ik een band starten?

 

De Rockschool biedt naast privélessen ook bandlessen aan. In deze lessen kunnen leerlingen onder leiding van een docent samen musiceren. Onze muziekschool zoekt voor elke muzikant de juiste medemuzikanten om een band mee te vormen. Hierbij wordt rekening gehouden met je favoriete genre, je leeftijd en je niveau. Elke muzikant heeft zo de mogelijkheid om een beginnende band op te starten, met als uiteindelijk doel de wereld te veroveren. 

Kan ik met vrienden muziekles volgen?

 

De Rockschool biedt naast privélessen ook bandlessen aan. In deze lessen kunnen leerlingen onder leiding van een docent samen musiceren. Onze muziekschool zoekt voor elke muzikant de juiste medemuzikanten om een band mee te vormen. Hierbij wordt rekening gehouden met je favoriete genre, je leeftijd en je niveau. Elke muzikant heeft zo de mogelijkheid om een beginnende band op te starten, met als uiteindelijk doel de wereld te veroveren. 

Hoeveel kost een muziekles?

 

Een muziekles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol fijne muzieklessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Biedt de Rockschool ook gratis lessen aan?

In het schooljaar 2023 - 2024 kon je als leerling gratis deelnemen aan ons eindconcert RockschoolRock 2023.Tarieven

Hoe en wanneer moet ik betalen?

 

Voor ons is het belangrijk dat je voor de aanvang van je eerste lesmoment betaald hebt. Ook wanneer je je lesreeks verlengt, is het de bedoeling dat je betaalt voor de eerste les van je nieuwe lessenreeks. Betalen kan via Payconiq ter plaatse of via een overschrijving.

Wat kosten de lessen?

Prijzen schooljaar 2024-2025:

 • Schooljaarformule: 32 muzieklessen voor 715 euro 
 • Tienlessenreeks: 10 muzieklessen voor 260 euro (oude tienlessenkaart)
 • Proefles: 1 muziekles voor 22 euro (maximaal 1 per persoon)

Hoe werkt de UiTPAS

UiTPAS Regio Leuven is spaar en voordelenkaart voor je vrije tijd. Je spaart punten die je omruilt voor een korting, cadeau of ander voordeel. Ook in De Rockschool kan je punten sparen wanneer je deelneemt aan een van onze activiteiten. 

Heb je recht op een UiTPAS met kansentarief en woon je in Regio Leuven dan krijg je 80% korting op ons assortiment. Toch stellen we enkele limieten: 

 • Iedere leerling heeft recht op 1 proefles. Je kan dus ook maar 1 keer de proefles volgen met kansentarief.
 • Het kansentarief wordt beperkt tot 31 lessen per schooljaar per persoon.
 • Het kansentarief is niet cumuleerbaar met onze ledenkorting en de schooljaarkorting

Bij je inschrijving vermeld je jouw UiTPAS-nummer. Na een controle wordt het tarief toegepast en krijg je de aangepaste betalingsgegevens opgestuurd en/of krijg je jouw punten toegewezen.

Nog geen UiTPAS? Meer uitleg vind je op www.uitinleuven.be/uitpas

Hoeveel kost een zangles?

 

Een zangles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol interessante zanglessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Hoeveel kost een gitaarles?

 

Een gitaarles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol rockende gitaarlessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Hoeveel kost een pianoles?

 

Een pianoles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol leuke pianolessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro. 

Hoeveel kost een drumles?

 

Een drumles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol rockende drumlessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Hoeveel kost een basgitaarles?

 

Een basgitaarles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol rockende basgitaarlessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Hoeveel kost een saxofoonles?

 

Een saxofoonles volgen kan al vanaf 22 euro voor één halfuur. Wanneer je 10 muzieklessen neemt, vragen wij 260 euro. En als je graag een heel schooljaar vol saxofoonlessen wilt, kan je je verwachten aan een prijs van 715 euro.

Waarom is muziekles zo duur?

 

 Onze muzieklessen zijn voornamelijk privémuzieklessen die gegeven worden door zelfstandige, professionele muzikanten met ontzettend veel ervaring in de muziekwereld. De coaches steken daarnaast ook veel tijd in de voorbereidingen van de lessen en in de lessen zelf. Je kan kiezen welke liedjes je graag leert spelen of je liever bezig bent met muziektheorie. Dus aarzel zeker niet om je leerkracht hierover aan te spreken! 

Over onze kampen

Zijn er muziekkampen in België?

 

Onze muziekschool heeft ieder jaar een muziekkamp voor elke geïnteresseerde. We hebben een mini-rockertjesweek, voor alle kinderen tussen 5 en 8 jaar, waarbij de jongste rockertjes ondergedompeld worden in een week vol muziek. Deze mini-rockertjesweek vindt plaats in de Appeltuin te Leuven en duurt vijf dagen (zonder overnachting). Op het einde van de week vormen alle rockers een echt orkest, waarmee op vrijdag een spetterend liveconcert wordt gespeeld. Daarnaast hebben we ook een maxi-rockertjesweek in de aanbieding, voor 8 tot 12-jarigen. In deze vijf dagen, zonder overnachting, worden er allerlei muzikale activiteiten voorzien. Daarbovenop vormen de rockertjes tijdens de week een echte band, waarmee ze op vrijdag een liveconcert spelen. Deze maxi-rockertjesweek vindt plaats in de Appeltuin te Leuven. Voor zowel de mini- als maxi-rockertjesweek heb je geen muzikale ervaring nodig om deel te nemen! Als laatste voorziet de Rockschool ook nog een rockkamp voor alle 12-plussers. Gedurende deze fantastische vijf dagen, worden er bands gevormd waarmee een hele week gerepeteerd wordt. Daarnaast zijn er in de avond ook leuke activiteiten voorzien. Net zoals bij de rockertjesweken, wordt het rockkamp afgesloten met een fantastisch rockconcert. Het rockkamp vindt plaats in de Kluis in Sint-Joris-Weert. 

Waarom zou ik mijn kind op muziekkamp sturen?

 

De jongsten onder ons kunnen hier kennismaken met muziekinstrumenten en hun startende interesse in muziek vergroten. Daarnaast krijgen ze ook de mogelijkheid om met anderen samen te spelen, wat wij sowieso al zien als een positieve ervaring. De iets ouderen die deelnemen aan het rockkamp kunnen hun technieken verbeteren, hun spel finetunen en daarnaast ook nog ervaring opdoen in het spelen met een band op een podium. Hiermee kan de interesse en de liefde voor muziek enkel vergroot worden! 

Is een muziekkamp nuttig?

 

Volgens ons is muziekkamp zeker nuttig. De jongsten onder ons kunnen hier kennismaken met muziekinstrumenten en hun startende interesse in muziek vergroten. Daarnaast krijgen ze ook de mogelijkheid om met anderen samen te spelen, wat wij sowieso al zien als een positieve ervaring. De iets ouderen die deelnemen aan het rockkamp kunnen hun technieken verbeteren, hun spel finetunen en daarnaast ook nog ervaring opdoen in het spelen met een band op een podium. Hiermee kan de interesse en de liefde voor muziek enkel vergroot worden! 

Over Classy.school

Waar vind ik het online platform terug?

Via ons platform, Classy.school, kan je makkelijk alles over je lessen te weten komen. Zo kan je contact opnemen met de school, je coach, notities bekijken en toevoegen bij elke les, afwezigheden doorgeven en nog veel meer!

Over muzieklessen

Wat zijn de voordelen van met andere muzikanten te spelen?

 

Bijleren: niet gefocust op afspelende muziek, maar zelf het ritme en tempo kunnen behouden in samenspel. 

Welk instrument leer je best spelen op latere leeftijd?

 

Volgens ons is er geen bepaald startinstrument waarmee een volwassene best begint. Wij zijn ervan overtuigd dat je eender welk instrument kan leren bespelen. Belangrijk bij het kiezen van een instrument is voornamelijk jouw eigen voorkeur. In onze muziekschool is er de mogelijkheid om een proefles te nemen, waarbij je een instrument kan uitproberen. Wij raden je zeker aan dit te doen wanneer je niet zeker bent van welk instrument je het liefst wilt leren bespelen.

Muziekles voor beginners?

 

Op onze school kunnen alle niveaus van muzikanten terecht. Zowel beginners, gevorderden als professionals kunnen bij ons een instrument komen bespelen. Wij verwachten geen bepaald niveau, zolang je maar met goesting en interesse naar onze lessen komt! 

Muzieklessen voor volwassenen?

 

Om te starten met een muziekles in De Rockschool staat geen vaste leeftijd. Wij houden voornamelijk rekening met het gestalte van de jongsten. Het is namelijk zo dat je voor bepaalde instrumenten groot genoeg moet zijn om het instrument goed vast te kunnen houden of alle onderdelen te kunnen bereiken. Dit kan soms vanaf een leeftijd van 5 jaar, maar vaker pas rond een leeftijd van 6 jaar. Op onze muzieklessen staat ook geen maximumleeftijd: jong of oud, iedereen is welkom! 

Waarom is muziekles belangrijk?

 

Aan het bespelen van een muziekinstrument zijn verschillende voordelen verbonden. Als eerste blijkt het bespelen van een muziekinstrument goed te zijn voor je gezondheid. Het bevordert je intelligentie, spraakvermogen, je cognitieve vaardigheden en je concentratie. Daarnaast is het ook bewezen dat muziek spelen je zelfvertrouwen doet stijgen. Een derde voordeel is dat je door het leren spelen zowel je geduld als je doorzettingsvermogen versterkt. Daarbovenop kan je als muziekliefhebber ook zelf je favoriete liedjes leren spelen en uitgroeien tot een echte muzikant of rockster! 

Is het moeilijk om gitaar te leren spelen?

 

Elk instrument heeft zijn eigen moeilijkheden, maar laat dit je zeker niet tegenhouden om het te proberen! Onze coaches zijn professionals die je alle knepen van het vak kunnen aanleren. Elk begin is onwennig, maar met goesting en oefening, kan je elk instrument leren bespelen. Ons motto is: if you don't try, you'll never know! 

Waarom zou ik een muziekinstrument beginnen spelen?

 

Aan het bespelen van een muziekinstrument zijn verschillende voordelen verbonden. Als eerste blijkt het bespelen van een muziekinstrument goed te zijn voor je gezondheid. Het bevordert je intelligentie, spraakvermogen, je cognitieve vaardigheden en je concentratie. Daarnaast is het ook bewezen dat muziek spelen je zelfvertrouwen doet stijgen. Een derde voordeel is dat je door het leren spelen zowel je geduld als je doorzettingsvermogen versterkt. Daarbovenop kan je als muziekliefhebber ook zelf je favoriete liedjes leren spelen en uitgroeien tot een echte muzikant of rockster! 

Hoe oud moet je zijn om te starten met muzieklessen?

 

Om te starten met een muziekles in De Rockschool staat geen vaste leeftijd. Wij houden voornamelijk rekening met het gestalte van de jongsten. Het is namelijk zo dat je voor bepaalde instrumenten groot genoeg moet zijn om het instrument goed vast te kunnen houden of alle onderdelen te kunnen bereiken. Dit kan soms vanaf een leeftijd van 5 jaar, maar vaker pas rond een leeftijd van 6 jaar. Op onze muzieklessen staat ook geen maximumleeftijd: jong of oud, iedereen is welkom! 

Hoe oud moet je zijn om te starten met gitaarlessen?

 

Om te starten met gitaarlessen in De Rockschool staat geen vaste leeftijd. Wij houden voornamelijk rekening met het gestalte van de jongsten. Bij een gitaarles is het namelijk belangrijk dat je voldoende kracht in je vingers hebt en de volledige nek van de gitaar kan bereiken. Voor de kleinere kinderen of jongeren bestaan er ook kleinere gitaarmaten. Een gitaarles volgen kan dus vanaf 5 à 6 jaar. Op onze gitaarlessen staat ook geen maximumleeftijd: jong of oud, iedereen is welkom! 

Hoe oud moet je zijn om te starten met pianolessen?

 

Om te starten met een pianoles in De Rockschool staat geen vaste leeftijd. Wij houden voornamelijk rekening met het gestalte van de jongsten. Bij een pianoles is het belangrijk dat je zowel met je vingers aan de toetsen raakt en met je voet tot aan de pedaal. Dit kan soms vanaf een leeftijd van 5 jaar, maar vaker pas rond een leeftijd van 6 jaar. Op onze pianolessen staat ook geen maximumleeftijd: jong of oud, iedereen is welkom!

Hoe oud moet je zijn om te starten met drumlessen?

 

Om te starten met een drumles in De Rockschool staat geen vaste leeftijd. Wij houden voornamelijk rekening met het gestalte van de jongsten. Bij drumlessen is het namelijk belangrijk dat je met je handen aan de snare raakt en met je voet aan de kickdrum. Dit kan soms vanaf een leeftijd van 5 jaar, maar vaker pas rond een leeftijd van 6 jaar. Op onze drumlessen staat ook geen maximumleeftijd: jong of oud, iedereen is welkom! 

Welk instrument kan mijn kind het beste kiezen?

 

Volgens ons is er geen bepaald startinstrument waarmee een kind of volwassene best  begint. Wij zijn ervan overtuigd dat je eender welk instrument kan leren bespelen. Belangrijk bij het kiezen van een instrument is voornamelijk jouw eigen voorkeur. In onze muziekschool is er de mogelijkheid om een proefles te nemen, waarbij je een instrument kan uitproberen. Wij raden je zeker aan dit te doen wanneer je niet zeker bent van welk instrument je het liefst wilt leren bespelen. 

Wat zijn de voordelen van pianoles volgen in een privémuziekschool?

 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het volgen van pianoles in een privémuziekschool. Een eerste voordeel is dat de lessen één op één zijn, waardoor jouw coach al zijn focus en aandacht op jou kan richten. Daarnaast is er dus ook ruimte om tot in de kleinste details te treden en je pianospel elke les te verbeteren. Een derde voordeel is dat de lessen op jouw eigen tempo kunnen verlopen. Hierdoor is er minder druk dan in een groepsles, waarbij je de rest moet kunnen bijhouden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x