Parkeren

Parkeren in Leuven is niet gemakkelijk, we raden je aan om zoveel mogelijk met het openbaarvervoer of de fiets te komen.

Kom je toch met de wagen, dan heb je enkele opties: 

  • Ondergronds: De dichtstbijzijnde parkeerplaats is 'Q-Park Heilig Hart' op slechts 200m wandelen. Hier betaal je 2 euro per begonnen 45 minuten.
  • Op straat parkeren: Er zijn heel wat staanplaatsen in de straten tussen de Naamsestraat, Vlamingenstraat en de ring van Leuven. Leuven werkt in bijna alle straten met een parkeermeter. Hier betaal je 2.5 euro per uur tussen 9uur en 21uur. Let op, het bord 'parkeerkaart' wil zeggen dat je een bewonerskaart nodig hebt om te parkeren, het is dus niet toegestaan om hier te parkeren met de blauwe kaart. Dit is bijvoorbeeld het geval in de Naamsestraat vanaf de school tot in het centrum.  
  • Gratis parkeren: Op parking 'Bodart' kan je met de blauwe kaart 10u lang staan. Het is 2km wandelen. Omdat dit zowat de enige gratis parking in Leuven is, is deze regelmatig volzet.
  • Gratis op straat: Aan de buitenkant van de ring van Leuven zijn er heel wat gratis parkeerplaatsen. Je zal dan wel een heel eind te voet moeten komen. Je doet best wat opzoekwerk voor je vertrekt. 
  • Bus: Met buslijn 2 kom je heel erg dicht bij de school. Beide bushaltes zijn gelegen op 200m van De Rockschool. Doorheen de week vertrekt er een bus om de 8 minuten.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x