6 februari 2021

Of je nu beginner, reeds gevorderd, jong of oud bent, iedereen is welkom.

In onze muziekschool is iedereen welkom, of je nu beginner, reeds gevorderd, jong of oud bent!

We schrijven nog even de belangrijkste zaken uit:


Leeftijd:

Alle leeftijden zijn welkom in onze muziekschool. We merken echter wel dat sommige kleuters van 4 à 5 jaar nog niet fysiek klaar zijn om een instrument te bespelen. Zo zijn ze te klein om achter een drum of piano te kruipen of is de gitaar te groot voor hun. Het is dus belangrijk dat je te weten komt of dat je kind groot genoeg is om te kunnen starten. Omdat je voor de zangles geen instrument nodig hebt kunnen kleuters wel al op vroege leeftijd beginnen. Via een proefles kan je perfect testen of je kind er klaar voor is! Gedurende 30 minuten zal de coach een goed beeld kunnen vormen van de fysieke capaciteiten van je kind. 

Kinderen in het lager onderwijs hebben de perfecte leeftijd om te beginnen met muzieklessen. Hoe vroeger je kind start met muzieklessen hoe sneller ze kunnen groeien. Maar ook volwassenen en gepensioneerden kunnen nog starten met het leren van een instrument. Muziek maken is niet alleen leuk, het is ook gezond! 


Zolang je een half uur per dag kan en wil oefenen, zal je jouw instrument onder de knie krijgen!


Ervaring:

Ervaring is absoluut niet nodig om bij ons te starten. Onze coaches zijn ervaren muzikanten die je enorm veel kunnen bijleren. In onze muziekschool leer je jouw eerste akkoorden spelen of toonlader zingen en kun je groeien tot het volgende aanstormend talent.

Ook professionele muzikanten, die wat extra begeleiding willen of een specifieke vraag hebben kunnen bij ons terecht! 

Professionele drumlessen voor volwassenen


Instrument:

De belangrijkste keuze die je zal moeten maken in je muzikale carrière is de keuze van het instrument dat het beste bij jou past. Soms lijkt het leuk om een bepaald instrument te bespelen maar wanneer je er dan eindelijk aan begint blijkt het dan toch niets voor jou. In De Rockschool ben je vrij om je muzieklessen te verplaatsen naar een ander instrument! Op deze manier kan je met een tienlessenkaart elk instrument uitproberen in onze muziekschool. Bij een proefles kan je gebruik maken van onze instrumenten. Eenmaal het instrument van je dromen gevonden? Neem een kijkje in onze muziekwinkel om het instrument van je dromen te vinden (PS al onze leerlingen krijgen hier ook een mooie korting).

Kies je instrument!


Pianoles lager onderwijs


Coach:

Tot slot rest er nog 1 beslissing die je zal moeten maken. Bij wie wil ik les volgen? Ook hier maken we het voor jou gemakkelijk. Via Het Team kan je een kijkje nemen naar al onze leerkrachten. Zo kan je een coach zoeken die echt bij jou past! 

Vind jou coach!Of je nu beginner, reeds gevorderd, jong of oud bent, iedereen is welkom.

Ben jij een mini of MAXI rocker?

Kriebelt het om samen muziek te maken met vrienden? Of heb je altijd al eens op een podium willen staan?

Lees meer

We want you!

Onze muziekschool groeit al enkele jaren waardoor het tijd is voor versterking. De Rockschool zoekt daarom een flexibele, sociale & muzikale administratie- & communicatiemedewerker met een creatieve pen, een vrij avondschema en een hands-on mentaliteit.

Lees meer

Hoe werkt de tienbeurtenkaart?

Overweeg je een flexibel lesrooster, waarbij je de mogelijkheid hebt om sporadisch lessen te volgen of een verscheidenheid aan cursussen uit te proberen? Dan is de tienbeurtenkaart iets voor jou!

Lees meer

Rockschoolrock 2024

Met een uitverkochte zaal overtrof Rockschoolrock 2023 alle verwachtingen, dit jaar serveren we dus een dubbele dosis rock-'n-roll.

Lees meer

Op zoek naar een cadeau?

Op zoek naar het perfecte kerstcadeautje? Geef een muziekles cadeau! Voor maar 22 euro kan je al een waardebon voor een proefles kopen. Prettige feesten!

Lees meer

Nieuw: Oefenruimte huren

Heb je geen piano thuis, wil je op een akoestisch drumstel oefenen of wil je jouw kot genoten niet storen tijdens de examenperiode? Huur onze leslokalen gedurende je lessenreeks!

Lees meer

Nieuw: Ons muzikaal netwerk!

Naast muzieklessen werken we sinds kort ook samen met externe coaches. Zij zullen je de kneepjes van hun vak aanleren, je ondersteunen waar nodig of meehelpen met het schrijven en producen van muziek.

Lees meer

RockschoolRock 2023

Na de geslaagde editie van vorig jaar, is dit legendarische eindconcert van De Rockschool terug van weg geweest.

Lees meer

Rockkoor

Heb je interesse om mee te doen met een Rockkoor? Schrijf je hier in en ontvang alle updates!

1 oktober 2022

Lees meer

Haal het maximum uit je muziekles!

Een halfuurtje is goed maar kan soms kort lijken. Waarom is dit? Omdat het leuk is! Lees hier hoe je echt het maximum uit je 30 minuten kan halen.

16 september 2021

Lees meer

Rockschool goes digital: Lessen Logic Pro, Ableton en Garageband

Als muzikant van de 21ste eeuw is het werken met Ableton, Logic Pro en dergelijke programma's niet meer weg te denken. Deze DAW's (Digital audio workstations) bieden iedereen de kans om zelf muziek op te nemen, te creëren en te producen.

13 maart 2021

Lees meer

Online muzieklessen op maat!

Wegens succes worden de online muzieklessen vast opgenomen in ons lessenassortiment!

26 februari 2021

Lees meer

Lessenrooster raadplegen

Via Classy.School kan je makkelijk je lessenrooster checken, contact opnemen met ons en je leerkracht en kan je snel notities toevoegen aan je les. Lees er hier alles over!

19 december 2020

Lees meer

Rocknieuws || Muzieklessen in tijden van Lockdown 2.0

Alles wat je moet weten als leerling van De Rockschool tijdens de nieuwe lockdown

6 november 2020

Lees meer

Aankopen instrument en toebehoren

Vooruitgang maak je natuurlijk het best als je thuis veel oefent. Je eigen instrument hebben is dus een must!

26 december 2020

Lees meer

Nieuwsbrief

We geven maandelijks een update over alles wat er reilt en zeilt in De Rockschool. Interesse? Schrijf je nu in via de knop 'nieuwsbrief' in de menubalk!

Lees meer

Nieuw: Songwriting

Wat zit er in een lied(je)? Hoe begin ik zélf aan een lied(je)? Hoe verzoen ik tekst en muziek? Het zijn maar enkele vragen waar songschrijvers van over heel de wereld al decennia mee worstelen.

1 september 2019

Lees meer

Rockertjesweek op volle toeren

Check "Our Coolest Kids On The Block'! Volg hun fratsen op onze facebookpagina of via ons Instagram account.

6 augustus 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x