FAQ

Zit je met een vraag? Wie weet vind je hier wel een antwoord! Lees hier de veel gestelde vragen 

Hoe kom ik best naar de school?

Onze muziekschool is makkelijk te bereiken met de trein, bus, fiets en zelfs met de auto. 

Fiets

De beste manier om ons te bereiken is met de fiets. Parkeer je fiets veilig en vlakbij aan de fietsenrekken die je vindt tussen Muziekhandel Leo Caerts en het STUK.

Trein & Bus

Kom je met de Trein dan reis je best tot aan het station van Leuven. Hier kan je meteen de bus opspringen. Buslijn 2 rijdt via onze muziekschool en vertrekt elk kwartier aan het station. De dichtstbijzijnde haltes zijn 'Leuven Sint-Michielskerk' en 'Leuven H.Hartkliniek'. 

Auto

Met de auto rij je Leuven best binnen via de Naamsestraat. Parkeren kan in de ondergrondse parking 'Q-Park Leuven Heilig Hart' voor 2 euro per 50 minuten. Parkeren met parkeerschijf kan ook in de omliggende straten (parkstraat, van sestichstraat,...). Let wel goed op, indien er een bord staat met parkeerkaart moet je in het bezit zijn van een bewonerskaart en zal je beboet worden voor het leggen van een parkeerschijf


Opgelet, van 12 april tot en met 29 april 2021 zijn er wegenwerken op de Naamsestraat. We zijn hierdoor dus moeilijk bereikbaar. Bekijk hier hoe je ons het beste kan bereiken met de wagen of het openbaarvervoer.

Blijft De Rockschool open vanwege corona?

De rockschool volgt dagelijks het nieuws op en staat in contact met verschillende instanties. Bekijk hier de meest recente updates:

Update 01/03/2020

Alle lessen kunnen weer in de school door gaan. Al blijven sommige lessen online. Ben je niet zeker of jou les online/offline zal verlopen? Contacteer ons dan via email, telefoon of een bericht in Classy.

Update 01/01/2020

Vanaf 4 januari zijn onze deuren weer geopend, om aan de maatregelen te voldoen mogen niet alle lessen doorgaan in de school:

 • Alle zanglessen zullen online verlopen
 • Alle bandlessen worden uitgesteld
 • Sommige leerkrachten geven alsnog online lessen. Dit kan je best even polsen bij je eigen leerkracht.

Daarnaast mag elke leerling ook zelf kiezen om de les online te volgen. Dit doe je best door te mailen naarderockschool@leocaerts.be.

Update 09/12/2020

Door de versoepeling van de maatregelen mogen we onze deuren weer beperkt openen. Sommige leerkrachten geven dus vanaf vandaag weer les in de school. De leerlingen die hieronder vallen kregen een mail. Indien je niet zeker bent of je hieronder valt mag je ons steeds contacteren via email (derockschool@leocaerts.be). 

Indien alles goed loopt ogen we op een volledige heropening op maandag 04/01/2020.

Update 28/10/2020

Onder de huidige maatregelen mag onze school open blijven op voorwaarde dat we de maatregelen blijven volgen: 

 • Houd 1,5 meter afstand
  • 3 meter voor zanglessen waar er geen mondmasker gedragen wordt 
  • 2 meter voor saxofoonlessen
 • Draag een mondmasker
 • Ontsmet regelmatig je handen 
 • Kom liefst alleen naar de les
 • Blijf thuis als je je ziek voelt

Update 26/10/2020

Door de stijgende coronacijfers in België geldt vanaf heden 'Code Oranje' in het deeltijds kunstonderwijs. Dit wil zeggen dat de lessen in De Rockschool nog steeds fysiek kunnen plaatsvinden, met uitzondering van de herfstvakantie van 2 tot en met 11 november. Tijdens die anderhalve week worden alle fysieke lessen – alsook inhaallessen – online georganiseerd. Om dit praktisch te regelen neemt je docent contact op met jullie. Wij hopen op jullie begrip.

Daarnaast zullen we extra op ons hoeden moeten zijn. Om de passage in onze school te verminderen, krijgt elke leerling vanaf nu de keuze om zijn les online (via Skype / Zoom / Google Meet / …) verder te zetten. Indien je dit wenst, stuur je best een mailtje naar derockschool@leocaerts.be. De lessen zullen ook online doorgaan als je preventief in quarantaine werd geplaatst of wanneer je bepaalde symptomen vertoont maar er voor kiest om nog steeds de lessen te volgen.

Ik wil online les volgen, wat nu?

Verwittig ons via derockschool@leocaerts.be, wij verwittigen je docent.

Online lessen worden geregeld in overeenstemming met de docent. Jou docent stuurt je alle informatie per mail. voor de aanvang van de les. 

Wat als ik afwezig ben?

Uiteraard kan het eens gebeuren dat je niet aanwezig kan zijn in de les. We hebben hiervoor alle begrip, maar vragen om ons minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. 

Geldig afwezig:

Je kan per lessenreeks maximaal twee keren geldig afwezig zijn. Deze lessen ben je niet kwijt, maar worden gewoon aan het einde van de lessenreeks toegevoegd. Dit geldt voor zowel de schooljaarformule als de tienlessenkaart. Geef je bewijs af aan het onthaal, zodat je afwezigheid niet wordt aangerekend. 

Welke afwezigheden zijn geldig: 

- ziekte met een doktersbewijs (een kopie van het doktersbewijs voor werk of                                                                   school is voldoende) 

- uitzonderlijk verlet door het werk, zoals een zakenreis (met bewijs)

- schoolreizen of uitzonderlijk verlet door de school, zoals een examen op het                                                                    moment van de les (met bewijs)

- sterfgeval of huwelijk in de nabije familie (met bewijs) 

Ongeldig afwezig:

Je mag altijd ongeldig afwezig zijn, maar we vragen wel om ons in de mate van het mogelijke te verwittigen. In het geval van een ongeldige afwezigheid, krijg je de les noch het geld terug. Alle afwezigheden die niet thuishoren in bovenstaande categorie (geldig afwezig), zijn ongeldig. Dit omvat onder meer: studeren voor examens, persoonlijke vakanties, een andere hobby, … 


Wanneer is het les?

De Rockschool volgt het schema van de middelbare scholen.

De lessen starten steeds op 1 september en lopen normaal door tot einde mei. Afhankelijk van de vakanties en afwezigheden kan dit met enkele weken verschillen. 

Dit schooljaar heeft de volgende vakanties en feestdagen: 

02/11/2020 - 08/11/2020 (Herfstvakantie)
09/11/2020 - 10/11/2020 (verplichte brug periode, let op lessen worden online gegeven)
11/11/2020 (Wapenstilstand)
21/12/2020 - 03/01/2021 (Kerstvakantie)
15/02/2021 - 21/02/2021 (Krokusvakantie)
05/04/2021 - 18/04/2021 (Paasvakantie)
01/05/2021 (Feest van de Arbeid)
13/05/2021 (O.L.V. Hemelvaart)
24/05/2021 (Pinkstermaandag)

Waar vind ik het reglement terug?

Dit kan je terug vinden op onze website. Klik hier om het reglement de bekijken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x